Kuřecí stehna na kmíně v pomalém hrnci

Receptů na kuře není nikdy dost. Dneska došlo na jednoduchou klasiku - sůl, kmín a k tomu na zpestření cibule. Koření na kuře to příjemně zpestřilo. Dobrou chuť.

4 kuřecí stehna
2 cibule
máslo
kmín
sůl
olej
koření "grilované kuře"

Nejdříve nakrájíme cibuli na měsíčky, dáme ji na dno pomalého hrnce. Poté smícháme trošku oleje s kořením na kuře, špetkou soli a kmínem (konzistenci odhadneme dle potřeby). Touto marinádou kuře důkladně potřeme - pozor na množství soli, ať maso nepřesolíte - záleží na typu koření. Kuře vložíme k cibuli v pomalém hrnci. Maso většinou pustí vodu, takže není potřeba podlévat. Přidáme 2 malé kousky másla a pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na 3-4h (já pomalila 4h na II. stupeň a bylo to akorát). Podáváme ideálně s vařeným bramborem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- doporučuji pročíst složení "koření na kuře" nebo jiného koření, ať nesolíte maso 2x
- vhodnou přílohou může být i bramborová kaše

POSTUP PŘÍPRAVY:




































Komentáře

Oblíbené příspěvky