úterý 24. března 2015

Kapr na pórku ve smetanové omáčce v pomalém hrnci

Kdo má rád pórek, určitě uvítá následující recept. Navíc jde o rybí maso, které je velmi zdravé a v kombinaci se smetanovou omáčkou přímo lahodné :-)

6 kapřích filet
1 pórek
200 ml 12% smetany
hladká mouka
2 lžičky másla
barevný pepř
voda
sůl
brambory na přílohu

Nejdříve si nakrájíme bílou část pórku a vložíme ji do pomalého hrnce spolu s kousíčky másla. Poté omyjeme kapří maso, osolíme, jemně opepříme, obalíme v hladké mouce a přidáme k pórku. Podlijeme vodou tak, aby byl pórek ponořený a zapneme pomalý hrnec na I. stupeň na 6h nebo na II. stupeň na 3h. Zhruba půl hodiny před koncem vaření vlijeme smetanu s rozmíchanou hladkou moukou a necháme povařit. Dle potřeby dochutíme a podáváme s vařenými brambory.

Doporučení:
- recept je výborný i se pstruhem či treskou
- na ozvláštnění chuti můžeme vmíchat lžičku hořčice 

POSTUP PŘÍPRAVY:


Žádné komentáře:

Okomentovat