sobota 28. února 2015

Moravský vrabec v pomalém hrnci

Není nad jednoduchý a přitom dobrý recept na víkendový oběd. Dnes padla volba na moravského vrabce, který vždy zaručuje alespoň u nás v rodině boule až za ušima :-) V jednoduchosti je síla, nechte si chutnat.

700 g vepřové plece
1-2 cibule
6-8 stroužků česneku
sůl
kmín
pepř
voda
hladká mouka
bramborový knedlík a špenát na přílohu

Omyté maso osolíme, okmínujeme, jemně opepříme a důkladně potřeme rozetřeným česnekem. Do pomalého hrnce vložíme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme maso a podlijeme troškou vody, stačí opravdu málo, na dno, aby byla tekutina na sós. Poprášíme troškou hladké mouky hned ze začátku nebo před koncem vaření. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na II. stupeň na 3-4h. Jakmile je maso měkké, dle potřeby dochutíme a podáváme s bramborovým či houskovým knedlíkem, špenátem a zelím.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 5-6 porcí
- pokud máme čas, naložíme maso do česneku přes noc
- vhodnou přílohou je i houskový knedlík a zelí

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žádné komentáře:

Okomentovat