středa 14. ledna 2015

Hrášková polévka v pomalém hrnci

350 g mraženého hrášku
1 středně velká cibule
1 brambor
500 ml zeleninového vývaru
200 ml 12% smetany
150 ml mléka
sůl
pepř
houska na opečení

Cibuli a brambor nakrájíme na malé kostičky a dáme je na dno pomalého hrnce. Přidáme mražený hrášek a zalijeme vývarem. Pomalý hrnec zapneme na II. stupeň na 2,25h nebo na I. stupeň na 4,5h. Jakmile je vše měkké, rozmixujeme zeleninu opatrně ponorným mixérem, přilijeme smetanu s mlékem a necháme ještě chvíli prohřát. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s opečenou houskou.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 3-4 porce
- pro více porcí přidejte 150 g hrášku, bramboru a více vývaru
- polévku není díky bramborám potřeba více zahušťovat

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žádné komentáře:

Okomentovat