úterý 9. prosince 2014

Kuřecí prsa se zeleninkou ve smetanové omáčce v pomalém hrnci

Nedávno jsem přemýšlela, jak by šla v pomalém hrnci uvařit zmražená zelenina, kterou doma využívám především na polévky. Jednou jsem v restauraci měla kuře se smetanou a určitě v tý výborný omáčce nebyla čerstvá zelenina. To by v  tom byl čert, kdyby se tomu můj pokusný recept alespoň nepodobal :-) Za chvíli mě napadl jednoduchý a velmi chutný recept, který oceníte hlavně díky snadné přípravě. A navíc si opravdu pochutnáte :-)

4 kuřecí prsa
250 ml 30% smetany
1 sáček lahůdkové mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice...)
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
koření gyros
sůl
pepř
voda
vařené nebo opečené brambory na přílohu

Omyté prsní řízky z obou stran osolíme, opepříme a důkladně okořeníme gyros kořením. Na dno pomalého hrnce vysypeme celý sáček lahůdkové zeleniny. Na zeleninu položíme okořeněné maso, přidáme máslo a podlijeme trochou vody, aby nebyla zelenina na suchu - tolik vody, aby se jídlo nepřipálilo, zelenina zase nepustí. Zhruba půl hodiny před koncem vaření (když je maso téměř měkké) přilijeme smetanu s rozšlehanou moukou. Vše necháme ještě půl hodiny povařit. Podáváme s vařenými či opečenými brambory.

Doporučení:
- uvedené množství stačí na 4 porce
- směs mražené zeleniny můžete použít jakoukoliv (jak kdo má rád - brokolice, atd.)
- použijte opravdu min. 30% smetanu, omáčka bude chuťově výraznější

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žádné komentáře:

Okomentovat