sobota 6. prosince 2014

Kachní stehna s tymiánovou cibulkou v pomalém hrnci

Dobrých receptů na kachnu není nikdy dost. Dá se dělat na x způsobů a dnes mě napadl jeden naprosto jednoduchý, ale moc chutný recept. Pokud máte rádi cibuli, určitě si pochutnáte. Ten sós je prostě pecka!


4 kachní stehna
3 - 4 cibule
1 lžička tymiánu
1 lžíce kachního sádla
sůl
kmín
voda
brambory nebo knedlík na přílohu

Cibuli nakrájíme na měsíčky, vložíme na dno pomalého hrnce a posypeme ji tymiánem. Kachní stehna důkladně osolíme, okmínujeme a položíme na cibuli. Přidáme kousíček sádla a podlijeme troškou vody, aby se maso nepřipékalo. Množství sádla i vody si přizpůsobte dle potřeby. Takto připravené suroviny zapneme v pomalém hrnci na I. stupeň na 6-7h nebo na II. stupeň na 4-5h. Jakmile je maso téměř měkké, zhruba na 20 minut ho vložíme do trouby, aby se vytvořila kůrčička. Podáváme s opečenými brambory a tymiánovou cibulkou. Vhodnou přílohou je i knedlík se zelím.

Doporučení:
- uvedené množství stačí na 4 porce
- nebojte se kachnu řádně osolit
- čím více cibule dáte, tím lepší "sós" budete mít k příloze
- pokud dodržíte doporučené množství sádla, výpek nebude extra mastný

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žádné komentáře:

Okomentovat