pátek 19. prosince 2014

Hovězí vývar v pomalém hrnci

Vývary mám ráda. Kuřecí, hovězí, zeleninové, prostě jakékoliv :-) Dnes došlo na hovězí polévku, kterou jsem vylepšila čerstvou kořenovou zeleninou. Vánoce se přeci jenom blíží, tak ji mám skoro přebytek :-) Pomalý hrnec je na vývary machr, moc jsme si pochutnali.

hovězí kost
1-2 střední mrkve
1 petržel
80 g celeru
1 cibule
3 kuličky nového koření
1,5 - 2l vody
polévkové nudle
sůl
pepř
polévkové koření (od Antonína)

Do pomalého hrnce vložíme hovězí kost, přidáme oloupanou zeleninu (nekrájíme) a cibuli ve slupce. Vše posypeme troškou soli, pepře a špetkou polévkového koření a přidáme nové koření. Vše zalijeme vodou a hrnec zapneme na I. stupeň na 7h nebo na II. stupeň na 3-4h. Jakmile je vše měkké, vyndáme kost, zeleninu a vývar přecedíme. Z kosti obereme maso. Zeleninu nakrájíme na malé kostky, vývar mírně naředíme vodou a dosolíme dle chuti. Zvlášť si uvaříme nudle do polévky, které potom přidáme do vývaru společně s obraným masem z kosti. Ozdobíme petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 4 porce
- více kořenové zeleniny nedávejte, zbytečně by polévku osladila

POSTUP PŘÍPRAVY:

Žádné komentáře:

Okomentovat