Masová směs s bramborákem
Miluju bramboráky, na jakýkoli způsob. Jednou navečer mě honila mlsná na něco dobrýho, a tak jsem se místo posedávání u televize rozhodla udělat dobrou večeři. Masovou směs jsem měla připravenou během chvíle a těšila se, až pomaláček vše uvaří. Bramboráky měly úspěch a moc jsme si pochutnali.
300g kuřecího masa
1 - 2 větší cibule
3 papriky
2 rajčata
1 vejce
1 lžíce solamylu
7 lžic kečupu
chilli koření
sůl
pepř
olej
voda
bramboráky na přílohu
Cibuli a papriku nakrájíme na nudličky a rajčata na
kostičky. Takto připravenou zeleninu dáme do pomalého hrnce. Maso nakrájíme na
kostičky, osolíme, opepříme, okořeníme špetkou chilli a obalíme v rozmíchaném vajíčku se
solamylem. Pro urychlení vaření lze maso zprudka osmahnout na oleji. K masu
přidáme kečup a poté ho vložíme na zeleninu v pomalém hrnci. Podlijeme
trochou vody. Zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na II. stupeň na 3h. Dochutíme
solí a podáváme s bramboráky.
Doporučení:
- maso není nutné osmahnout předem, ale urychlí se tím
vaření
- čím více rajčat přidáte, tím lepší omáčka bude
- maso můžete ochutit např. i steakovým kořením nebo
pálivou paprikou
POSTUP PŘÍPRAVY:
Komentáře
Okomentovat