Kuřecí casserole se slaninou a pórkem

"Co budu zítra vařit"?, říkala jsem si před víkendem. Ideálně něco dobrýho, jednoduchýho a s masem :-) Zásoby ve skříni vypadaly dobře a nakonec z toho vyšla výborná chuťovka, pro změnu s gnocchi, které se k tomuto casserole hodí myslím nejlépe.

3-4 kuřecí prsa
2 stroužky česneku
2 střední cibule
1 pórek
80 g anglické slaniny
200 ml kuřecího vývaru
300 ml bílého vína
125 ml smetany
olivový olej
1 lžíce másla
2 lžičky tymiánu
2 bobkové listy
sůl
pepř
voda
bramborový škrob na zahuštění
gnocchi či rýže na přílohu

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme dokřupava. Slaninu dáme na dno pomalého hrnce, které zlehka potřeme olivovým olejem. Na másle osmahneme nakrájenou cibulku s česnekem dozlatova a přidáme ke slanině. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky, které osolíme a opepříme. Maso vložíme do hrnce na slaninu a cibulku a přidáme nakrájený pórek, tymián a bobkový list. Směs podlijeme kuřecím vývarem a bílým vínem a vodou tak, aby bylo vše ponořené. Případně přilijeme vodu. Pomalý hrnec zapneme na I. stupeň na 5-6h nebo na II. stupeň na 3h. Zhruba půl hodiny před koncem vaření zahustíme směs bramborovým škrobem (množství odhadnete dle množství surovin), zalijeme smetanou a necháme půl hodiny povařit. Podáváme s gnocchi či rýží.

Doporučení:
- uvedené množství surovin stačí na 3-4 porce
- škrobem raději šetřete, ať není omáčka "gumová"

POSTUP PŘÍPRAVY:


Komentáře

  1. Vyzkoušeno a vřele doporučuji. Perfektní recept, který by mě ani ve snu nenapadl a přitom výsledek stojí fakt za to! Jako přílohu jsme zvolili rýži :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je super,ze chutnalo :-) Prilohy muzou byt ruzne,to je velka vyhoda.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky