úterý 29. dubna 2014

Čína v pomalém hrnci

Nejsem vysloveně milovník číny, ale když je potřeba nějaká dobrá rychlovka, čína nikdy nezklame :) Nejradši ji mám s rýží, ale hůlky nepoužívám, to bych se asi nenajedla... :-)

500g vepřového nebo kuřecího masa
500g zmražené čínské zeleniny
1 velká mrkev
1 lžíce oleje
1 lžička koření "Čína"
1 lžička bramborového škrobu
sůl
pepř
voda
rýže na přílohu

Omyté maso nakrájíme na malé kostičky či nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a smícháme s lžičkou koření na čínu. Směs promícháme a necháme hodinku odležet. Pomalý hrnec vymažeme troškou oleje, vložíme do něj připravené maso, podlijeme trochou vody. Přidáme nakrájenou či nahrubo nastrouhanou mrkev. Hrnec zapneme na II. stupeň na 5-6h nebo na I. stupeň na 8-9h (u vepřového masa). U kuřecího II.stupeň - 3-4h, I. stupeň 5-6h. Zhruba po 1,5h přidáme k masu čínskou zeleninu a přidáme vodu tak, aby bylo vše ponořené. Přibližně 30 minut před koncem vaření rozmícháme ve vodě lžičku bramborového škrobu a zalijeme směs v pomalém hrnci. Vše necháme ještě půl hodiny povařit. Jakmile je maso měkké, podáváme s rýží.

Doporučení:
- do směsi můžete přidat i čerstvý pórek, papriku atd.
- čínskou zeleninu je možné vložit do hrnce již na začátku vaření
- opatrně s množstvím bramborového škrobu, ať není směs příliš hustá

POSTUP PŘÍPRAVY:


Žádné komentáře:

Okomentovat