Kde se vzal pomalý hrnec?
Jedná se o vynález, který pochází z USA. Tohoto šikovného pomocníka využívá více jak 80% amerických domácností téměř již 40 let. Pomalý hrnec zaznamenává v Americe úspěch od 70. let, kdy oslovil velké množství domácností především svou velmi nízkou spotřebou. Jeho další velkou předností je dokonalé načasování pomalého vaření a zachování všech vitamínů a chutí surovin.
Co je to pomalý hrnec?
Pomalý hrnec je elektrický hrnec s vnitřní vyjímatelnou univerzální
kameninovou nádobou, ve které se pokrmy připravují. Vnější
povrch hrnce je tvořen kovovým plášťěm s držadly a
ovládacím panelem k regulaci teploty a doby vaření. Jednoduše řečeno, pomalý hrnec je specialista na přípravu pokrmů "z jednoho hrnce" a pečení masa vcelku.
Na jakém principu pomalý hrnec funguje?
Pomalý hrnec funguje na principu pomalého vaření. Příprava pokrmů v něm trvá obvykle tři až deset hodin. Ingredience se vaří při teplotě okolo 95 stupňů Celsia. Při vaření oceníte především nízký příkon hrnce, který je 250 W a dá se tak srovnávat se žárovkou. Tuto výhodu
hrnci poskytuje vnitřní kameninová nádoba, která účinně uchovává teplo.
Co je to pomalé vaření?
Jedná se o nový trend v přípravě pokrmů. Pomalým vařením jídla
získávají nové výraznější chutě, přestože se připravují pouze s malým
množstvím
koření, soli a bez tuku. Takto připravená jídla jsou
vhodná i pro různé druhy diet.
Jak se v pomalém hrnci vaří?
Je to velmi jednoduché. Do kameninové nádoby pomalého hrnce vložíme maso a k němu
všechny přísady. Ingredience důkladně promícháme
a zakryjeme poklicí. Hrnec zapneme na I. nebo II.
stupeň podle toho, kdy chceme, aby bylo jídlo hotové. Maso nebo
zeleninu
můžeme předem orestovat. Na I. stupeň se jídlo vaří přibližně 8 hodin, na II.
stupeň 4 až 5 hodin. Jídlo se v hrnci vaří pozvolna a během vaření ho není nutné kontrolovat.
Pro koho je pomalý hrnec určený?
- Kdo nechce ztrácet čas vařením, ale přesto chce mít zdravé, chutné a doma připravené pokrmy.
- Kdo s vařením teprve začíná a chce své blízké překvapit skvěle uvařeným jídlem.
- Kdo chce jíst zdravě, chce mít domácí a zároveň skvěle chutnající jídlo.
- Kdo umí a rád vaří, ale přesto se chce naučit něco nového a zkusit jídla se vynikající chutí.
Pro koho je pomalý hrnec určený?
- Kdo nechce ztrácet čas vařením, ale přesto chce mít zdravé, chutné a doma připravené pokrmy.
- Kdo s vařením teprve začíná a chce své blízké překvapit skvěle uvařeným jídlem.
- Kdo chce jíst zdravě, chce mít domácí a zároveň skvěle chutnající jídlo.
- Kdo umí a rád vaří, ale přesto se chce naučit něco nového a zkusit jídla se vynikající chutí.
Zdroj: www.bionaire.cz
Komentáře
Okomentovat